Cami Kalfası

Cami Kalfası

Cami Kalfası

Kubbe kaplama, tamir, bakım, onarım ve sıfırdan montaj gibi konularda uzman olan şirket, İslam Dininin sembolü olan camiler için kaliteli çözüm üretmektedir. Kaplamada uzman ekibiyle son beş yıldır bütün Türkiye genelinde adından söz ettiren firma, online sitesinde hizmet kalitesini yansıtmıştır. Cami kalfası ile başlayan ekip elemanları, usta olarak tamamlamaktadır. Özverinin sonunda istenilen seviyeye ulaşılmaktadır.

Kalfalıktan Ustalığa

Turgut Aydın başkanlığında hareket eden firma, işin ehli elemanlarla çalışmaktadır. Kaplamada gerekli bütün malzemelerin yanı sıra gerekli olan işçilik de şirket tarafından sunulmaktadır. Şirket 7/24 hizmet sunmaya ve bu kategoride yılın her günü hizmet vermeye devam etmektedir. Kış aylarının sıcak günlerinde ve diğer aylarda hizmet sunan firma, planlı, programlı ve disiplinli bir şekilde hareket etmektedir. Cami kalfası ile başlayan Turgut Aydın, bu gün Anadolu'nun bütün şehirlerine hizmet taşımaktadır.

Servis Hizmetiyle İşe Başlıyoruz

Şirketimiz kaplama yapılacak camiyi yakından incelemek suretiyle işe başlamaktadır. Öncelikle cami yerinde incelenmektedir. İncelemenin ardından kaplama için gerekli olan metal konusunda karar verilmektedir. Ayrıca nasıl bir işçilik gerektiği konusu da bu aşamada değerlendirilmektedir. Cami kalfası ve ustası geleneksel cami kültürüne bağlı kalarak tarihi dokuya zarar vermeden özel kaplama çözümleri sunmaktadır.

Tarihi dokuya zarar vermeden hizmet veren şirketimiz, orjinaline sadık kalarak proje hazırlamaktadır ve hazırlanan projeyi kısa süre zarfında uygulamaktadır. Çalışma programını hazırlayan ekibimiz, çalışma alanını da yakından incelemektedir. İskele gerekip gerekmediği ve hangi malzemelerle sağlıklı bir şekilde çalışılabileceği bu aşamada değerlendirilmektedir. Sağlıklı bir şekilde kubbe kaplama yapılabilmesi bu ilk aşamada yapılan işlemin ardından gerçekleşmektedir.

Kaplama Hizmetinin Genel Özellikleri

Kaplamada deneyime ve tecrübeye önem veren şirketin hizmet kalitesinin genel özellikleri şu şekilde değerlendirilebilir:

* Hizmet inceleme işlemiyle başlıyor. Yerinde inceleme ile kaplama işleminin nasıl yapılacağı liste halinde hazırlanıyor.
* Çalışma esnasında çıkabilecek aksaklıklar eksper elemanları tarafından belirlenmektedir.
* Eksper elemanları kubbenin ihtiyacı olan metali belirledikten sonra uygulama için gerekli plan ve projeyi hazırlıyor.
* Çekilen fotoğraflar ve fotoğraflar üzerinde yapılan değişiklikler, çalışmanın kalitesini doğrudan etkiliyor.
* Cami yetkilileri ile yapılan anlaşma ile birlikte en uygun zaman diliminde çalışma başlıyor ve söz verilen zaman diliminde teslim ediliyor.

Türkiye’nin Dört Bir Yerine Gidiliyor

Şirket tarihi olan veya olmayan bütün camilere kaplama hizmeti taşıyor. Tarihi şadırvanların yanı sıra son zamanlarda yapılan camilerin kubbeleri de şirketin çalışma programı içerisinde yer almaktadır. Kaplamada kullanılan bakır, kurşun ve dayanıklı özelliklere sahip alüminyum metal şirketin tercihleri arasında yer almaktadır.

Yağmur ve güneşin meydana getirdiği korozyona karşı dayanıklı olan kubbeler, caminin genel dekorasyon özelliği ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmaktadır. Tarihi camilerin kubbeleri de aynı şekilde tarihi dokunun özellikleriyle paralel olacak şekilde tasarlanmaktadır.

Kalfadan ustaya kadar bütün elemanlar ekip ruhu ile hareket ederek Anadolu'nun değerli mabetleri olan camiler için en iyi çalışmayı sergilemektedir. Kültürümüzün değerlerinden biri olan camiler, kubbeleriyle tanınmaktadır. Binlerce yıldır kubbe teknolojisi, ses sistemine gerek kalmadan imamın sesini yakı haline getirmektedir. Yankılanan ses bütün cami cemaati tarafından duyulmaktadır.

Kubbe üzerindeki kaplama eskidiğinde veya çürüdüğünde, içeri su almaya ve kubbenin yapısını bozmaya başlar. Bu nedenle kubbe tamirine gereken önem verilmelidir.